O autorici

Tko vas fotografira?

Pozdrav! Ja sam Tina, po struci profesionalna fotografkinja i magistra novinarstva, a po karakteru vesela i optimistična osoba sa brojnim interesima i hobijima o kojima radje možemo uživo jer je to preopsežna tema stoga zadržimo fokus na fotografiranju.

Prije 15tak godina pri upisu studija novinarstva na pameti mi je najviše bila fotografija i fotonovinarstvo. Ogromna želja, razigranost i potreba da stvaram fotografije i pažljivo promatram sve oko sebe vodila me na razna mjesta i događaje. Željela sam što više učiti i razvijati se pa sam pohađala brojne tečajeve analogne i digitalne fotografije u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih je svaki dijelom upotpunio moj način fotografiranja iako ga je najviše samoinicijativno istraživanje, entuzijazam i eksperimentiranje razvijalo u željenom smjeru. Skupne izložbe i povremene nagrade bile su kao tapšanje po ramenu i poticaj da se nastavim kretati tim putem. Ipak najveća potvrda i zadovoljstvo su mi uvijek bili trenuci u kojima su moje fotke nekog razveselile ili su mu baš značile.

Fotografija mi je mnogo puta otvorila oči i pomogla da uočim nešto novo u životu koji nas okružuje. Također me naučila (i još me uči) razliku između gledati i stvarno vidjeti, a ona je ogromna. To me potaklo da stvorim svoju viziju fotografije koja je vrlo pozitivno usmjerena i to na priče i prizore koji prenose radost, optimizam, ljepotu ili pak inspiriraju promatrača; potiču širenje dobrih emocija. Upravo takve priče i prizore najčešće biram (a i oni mene 🙂 kako bi fotkama bilježila i promatračima prenosila sve ono najljepše što određeni prizor ima u sebi te sve ono značajno što vizualno priča.

Ono što bi ljudima dalo inspiraciju i poticaj često je jako blizu, ali rijetko su baš svjesni toga. Fotografija ostavlja jak dojam na gledatelja pa se zna dogoditi da tek nakon što osoba vidi određeni prizor, osobu ili situaciju na slici kaže kako je zadivljujuće ili lijepo. Nekad se radi o krajoliku, ljudima, općenito prizorima iz njihove neposredne blizine, ali tek fotografija je to nešto učinila dojmljivim i natjerala na razmišljanje i pamćenje slike kraj koje je više puta prolazio.

Zadnjih 7 godina profesionalno se najviše bavim fotografiranjem djece, obitelji, parova i vjenčanja. Tu me najviše privlači bilježenje ljudske povezanosti, ljubavi i autentičnih priča.

Bilo da želite fotografiranje događaja koji organizirate, portrete vas ili vaše djece, foto priču o određenoj temi ili nešto drugo slobodno me kontaktirajte. Za početak upoznajmo se i kažite mi koje su vaše fotografske želje i potrebe.

Lokacija

Najčešće boravim u Zagrebu i Splitu, ali po dogovoru sa vama dostupna sam za fotografiranje na bilo kojoj željenoj lokaciji

Stil

Nenametljiv, iskren i kreativan. Fotonovinarskim stilom izdvajam na fotografijama kadrove koji najbolje opisuju i karakteriziraju određeni trenutak